محمدرضا شیرزادی افزود: از مجموع ۱۲ مبتلا به تب کریمه کنگو یک نفر در سال جاری در کشور جان خود را از دست داد و سال گذشته نیز ۸۷ نفر به این بیماری گرفتار شده بودند که منجر به فوت ۱۰ نفر شد.
شیرزادی ادامه داد: انتقال تب کریمه کنگو بیماری در افراد در هنگام ذبح یا پس از ذبح حیوان آلوده به دنبال تماس با پوست یا لاشه حیوان وجود دارد و ورود ویروس این بیماری به بدن در کمتر از ۲ هفته ، سه تا پنج روز شایع است. ضرورت دارد با توجه به شیوع تب کریمه کنگو، ذبح دام در کشتارکاه انجام شود و تا ۲۴ ساعت گوشت و لاشه دام در یخچال نگهداری شود.
وی اظهار داشت: این بیماری با تب ناگهانی شروع میشود و سردرد و بدن درد از دیگر علایم آن است و سپس فرد دچار خونریزی از بینی و ادرار و زیر پوستی میشود و حتی خونریزی گوارشی نیز در وی ایجاد میشود؛ بنابراین ضرورت دارد با توجه به شیوع این بیماری، ذبح دام در کشتارکاه انجام شود و تا ۲۴ ساعت گوشت و لاشه دام در یخچال نگهداری شود.
این مقام مسئول در وزارت بهداشت تاکید کرد: افرادی که در مناطق روستایی زندگی میکنند باید اصول بهداشتی را در ذبح دام رعایت کنند و پزشکان نیز بر این امر آگاه باشند که اگر بیماری با علایم بدن درد و سردرد مراجعه کرد به فکر تب خونریزی کریمه کنگو نیز باشند.
مردم از خرید گوشتهای بدون مهر دامپزشکی خودداری کنند و کارکنان بهداشتی و درمانی و افرادی که با خون، ترشحات بدن بیمار یا بافتهای آلوده بیماران تماس داشتهاند باید مرتب تحت نظر بوده و درجه حرارت بدن آنها هر روز کنترل شود و در صورت ظهور علائم بالینی، اقدامات درمانی لازم برای آنها انجام شود.